Verschillende coaching mogelijk

Binnen mijn praktijk zijn er verschillende mogelijkheden. Op dit moment ben ik EIK Therapeut (Enneagram IntegratieKunde), Gezins- en Kindercoach en Vitaliteits- en Afslankcoach. Daarnaast heb ik de Energetic Psychology afgerond, dat is een verdieping op de EIK. Hieronder vertel ik meer over de verschillende mogelijkheden.

EIK Therapeut

De methode die ik gebruik heet EIK, dat staat voor Enneagram Integratie Kunde.

EIK wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter (type) veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alleen oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je écht bent. En dat is dus precies wat er gebeurt in deze coachsessies. Je wordt teruggebracht naar je originele karakter, je essentie, waardoor je weer in je eigen kracht staat.

Tijdens de coaching krijg je inzicht waarom je van type bent veranderd en ruimen we blokkades op.

Gezins- en Kindercoach

Werkwijze

Als Enneagram Gezins- en Kindercoach werk ik met gezinnen en kinderen. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het gedrag van kinderen altijd een reactie is op de ouders. Als we merken dat kinderen met gedrag zitten dat we niet prettig vinden, of als kinderen ergens tegenaan lopen, is het belangrijk om te kijken waar, hoe en wanneer dat gedrag is ontstaan.

Dat is dan ook precies mijn rol: bewustwording creëren en vervolgens de mogelijkheid creëren om tot de gewenste situatie te komen. Een hele mooie en veel inzicht gevende stap is in beeld brengen welke Enneagramtype iedereen is. Ieder gezinslid test ik wat hun huidige Enneagramtype is. Dit doe ik met de door mij ontwikkelde Gezinskracht.

Heel belangrijk is dat hierdoor ieders kwaliteiten in beeld komen, de kwaliteiten van de kinderen is zeer belangrijk en we zullen die kwaliteiten altijd bevestigen en sterker maken. Dit is waar de kinderen zich prettig en gelukkig mee voelen. Dit is de kracht van uw kind! Daarnaast wordt ook direct duidelijk wat de kinderen voor communicatiestijl nodig hebben. Of ze gebaat zijn bij meer vrijheid, of juist meer afspraken en regels nodig hebben.

Als er sprake is van een gezin met twee ouders krijgen de ouders van elkaar ook een heel duidelijk beeld waarin ze elkaar ondersteunen, hoe ze het beste kunnen communiceren en hoe ze elkaar het beste kunnen steunen. Door de puurheid van kinderen zijn de resultaten niet alleen prachtig om te zien, maar worden de resultaten ook heel snel bereikt.

Ter informatie, gemiddeld testen we kinderen tot 12 jaar altijd via de ouders. Vanaf 12 jaar is het ook mogelijk om direct met de kinderen aan de slag te gaan.

Scheiding

Scheiding is een uiterst vervelende situatie voor kinderen. De kinderen zien het liefst de ouders weer samenkomen en geven zichzelf vaak de schuld van het uit elkaar gaan. Hier komen veel emoties bij kijken, maar ook een negatief zelfbeeld en grote kans dat het zelfvertrouwen een (grote) deuk oploopt. En als de scheiding is afgerond krijgen ze twee verschillende huizen, dat is op zich al lastig, maar wellicht nog lastiger is het wisselmoment. De wisseling van de ene ouder naar de andere ouder betekent iedere keer weer afscheid nemen. Dat kan met veel emoties gepaard gaan, en die emoties tonen ze niet altijd. Als ik het dan heb over verbindings- en verlatingsangst is het mogelijk dat deze periode daar grote invloed op heeft. Het is zelfs mogelijk dat kinderen zich gaan afzetten tegen een ouder, als we daar niet tijdig niets aan doen is het zelfs mogelijk dat dat het contact met die ouder moeilijk wordt, onprettig of zelfs dat ze een ouder niet meer willen zien. Wees dan extra bewust: het gedrag van een kind is een reactie op de ouder(s).

Dit soort situaties, maar ook alle andere situaties rondom de scheiding, kunnen we samen oppakken. Laat uw kind(eren) niet de dupe worden van scheiding, dat verdienen ze niet!

Samen met u bekijken we de situatie en zorgen we ervoor dat de kinderen de emoties, angsten en overtuigingen oppakken en weer positief maken!

Ik beloof u, daar zullen uw kinderen u eeuwig dankbaar voor zijn!

Mogelijkheden

Als Gezins- en Kindercoach kan ik begeleiding bieden rondom alle situaties die met het gezin en met kinderen te maken hebben, enkele voorbeelden:

 • Angsten
 • Emoties
 • Overtuigingen
 • Concentratieproblemen
 • Leerproblemen
 • Onrust binnen het gezin
 • Scheiding
 • Vorming (samengesteld) gezin
 • Handvaten met betrekking tot regels en afspraken, of communicatie
 • Voedingsproblematiek
 • Minder positief of zelfs negatief zelfbeeld
 • Problemen met zelfvertrouwen
Kennismakingsgesprek

Het Kennismakingsgesprek is ALTIJD gratis en vrijblijvend!

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik je over het Enneagram en kijken we samen of Enneagram je kan helpen met de situatie waar jij mee zit. Als dat inderdaad zo is dan vertel ik je inhoudelijk hoe het traject eruit ziet en laat ik je met een voorbeeld direct kennismaken met de manier waarop ik werk. Een kennismakingsgesprek duurt 30 tot 60 minuten.

Klik hier als je meer informatie wilt, of een afspraak wil maken voor een kennismakingsgesprek.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend. We bespreken daarin de mogelijkheden en ik zal het Enneagram en Enneagram Coaching toelichten. Als ik merk dat ik iets voor je kan betekenen zal ik je een voorstel doen dat specifiek voor jou is. Dit voorstel zal aansluiten op de wensen en behoeften die je hebt en ik zal daar altijd iets extra's bij aanbieden. Dat kan een korting zijn, maar ook een aanvullende dienst of product waar je profijt van zult hebben.

Als je het kennismakingsgesprek als aangenaam hebt ervaren kunnen we vervolgens een intake afspreken. Tijdens de intake bepalen we exact waar je tegenaan loopt en hoe voor JOU de ideale situatie is. Tijdens de opvolgende consulten gaan we je blokkades opheffen en breng ik je terug naar je essentie zodat jouw ideale situatie realiteit kan worden!

Zowel de intake als de consulten duren tussen de 60 en 90 minuten.

Lua aan het woord!

Afgelopen periode heb ik met Lua (7 jaar) mogen werken. Lua liep tegen twee dingetjes aan en haar ouders vroegen mij om hulp. Met zijn allen zijn we aan de slag gegaan. Na 1 keer ging het al heel veel beter, een enkele keer later ging alles weer helemaal goed. Heel mooi om te zien dat kleine veranderingen zulke mooie resultaten oplevert. Hieronder vertelt Lua zelf hoe ze het vond.